torsdag 7 juni 2012

Då vara soffan här ;)


Igår gjorde vi en liten liten utflykt till Broby. Det gör vi inte om i första taget. Det tog ju sjuuuuukt lång tid att åka dit från vår casa. Tog närmre 1,5 timme för att vara exakt. Vår mission var att hitta en soffa. Vi har hastat väldigt långsamt vad gäller soffa till vardagsrummet (vår gamla soffa fick plats i tv-rummet), men jag har känt efter några middagsbjudningar här hemma att det saknas en soffa. Vi har under hela middagen och kvällen suttit vid middagsbordet eftersom det inte funnits något annat alternativ. Middagsbordstolarna är inte sköna att sitta på efter 5 timmar kan jag tillägga.Träsmak deluxe.
Så jag har varit inne på blocket lite och checkat av läget. Vill ha en uformad variant som har plats för många.  Fastnade för 3 soffor. 1 ganska mycket, den hade endast varit med vid en filmspelning och skulle nu ut till allmänheten. Jag tyckte den var great och Henrik not so great. Anledningen var storleken. Så då fanns det bara ett sätt att få reda på om det var for stort eller ej. Tejp hittades och klistrades upp på golvet. Vardagsrumsgolvet såg nu ut som en crimescene ur "forensic detectives" och såg mer ut som det hade begåtts ett soffmord men det var ändå ganska talande. Soffan blev för stor med sina 387 cm som längsta del. Så då blev det ut på nätet och vips så var vi på väg mot Broby och en möbeloutlet. Väl framme så gick vi ganska snabbt igenom utbudet och hittade väl ingen klockren 10-poängare. Hittade en 7,5:a och tänkte få lite hjälp av personalen. Personalen var sjukt ointresserade och svarade endast på tilltal. Nja, vi fick tänka och fundera och körde mot centrum för att äta. Käkade och vände åter hemåt. På vägen genom Höör såg vi en tygaffär och en möbelaffär och tänkte att den tar vi på vägen hem om vi hinner. Vi hann. Tygaffären fick första besöket. Jättemycket fina tyger och 3 meter fick följa med hem för att klä om de träiga stolarna vid matbordet. 20 minuter kvar innan stängning och vi gick in i in i möbelaffären. Soff o mys. Bara namnet borde ha skrämt iväg oss men vi gick in med öppet sinne. Väl där så fick vi genast uppmärksamhet av säljaren som undrade om vi var ute efter nåt speciellt?
 -soffa, u-formad, grå, max 350 i längd, hård och billig! Japp det har vi! 
Vi provade soffor och Molly charmade övriga personalen och sprang efter hunden som fanns i butiken. 
Fastnade för en soffa som hade alla våra krav och vips så var den köpt och ett soffbord kom oxå med i köpet. När vi gick ut igen så fick jag lite ångest att det kanske hade gått lite snabbt men det blir nog bra. 
Idag kom en lastbil med soffan och bordet. Praktiskt sa Polisen (!) Ut hoppade gammelfarbrorn Allan. Han måste varit minst 125 år och såg ut som han skulle till PRO istället för bära soffor. Tänkte att här får man hjälpa till om inte det ska bli det sista Allan kommer att göra. Men det gick bra och sofforna kom in i huset. Dagens styrketräningspass till mig :) 

Ikväll blir det att få allt på plats och kanske mysa framför brasan med en kopp kaffe under filten denna fantastiska höstdag i november.. nä, just det! det är ju faktiskt Juni. 



// Sandra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar