söndag 10 februari 2013

Barcelona i bilder


Frukost på Kastrup.
Väckarklockan ringde 04.45...
Så det blev macka på tåget och kaffe + danska kakor på flygplatsen. Där hann vi med lite kändisspaning oxå. Mikkel Hansen ville oxå ha lite kaka. Tänkte ett tag gå fram och höra vad som egentligen hände där i vm-finalen och kanske ge ett och annat tips...men nä...
Flygresan gick bra och vi landade strax innan lunch i ett 18-gradigt Barcelona.

Första dagen var det att leta sig till hotellet. Äta lunch på en uteservering. checka in. ut på stan. shoppa. fika på uteservering. kolla la ramblan. hem till hotell. vila. ut och äta tapas. 

Lördagen var den stora hinna-med-allt-dagen. Vi började med en rejäl hotellfrukost. Dagens mål var powerturista, sen träffa Henriks spansklärare och mer shopping.
Vi började med la familia sagrada. Eftersom vi gick all-in så köpte vi till den guidade turen.






Väldigt vacker och nästan färdigbyggd kyrka


Nästa stopp var Camp Nou där Barcelona spelar sina hemmamatcher.
Jättestadion med en egen "Barcelona mega store"



Därefter så var det dags att träffa Henriks kompis Anais.
Vi käkade lunch på organic market och sen fick vi en liten guidad visning och följe till de bästa shoppingkvarteren. Vi hann även gå in i Michel Kors butiken och kollade på lite väskor.... Jag hängde snabbt tillbaka den när jag såh prislappen på 850 euro.


Väl hemma igen på hotellet blev det lite relaxing innan vi skulle ut och äta.
 Väl ute på stan igen så tog velighetens och beslutsångesten grepp om oss och vi kunde helt enkelt inte bestämma oss för var vi ville äta. Till slut så lyckades vi slutligen ena oss och fick in maten vid halv tolv ;)... 
 

bild från hotellbalkongen


Söndagen bestod mest i att packa och ta oss till flygplatsen och posta vykortet till momor. Först såg det väldigt mörkt ut, och att vykortet förmodligen skulle komma att postas i ett helt annat land, men där på flygplatsen dök både ett tobaca (de de säljer frimärke) och en gul postlåda upp. Tadaaaa!
Hemfärden var ju allt annat än skakfritt och jag tackar Helena som tipsade om att dricka vin innan en flygresa oavsett tidpunkt för resan.. thank you Helena!

Borta bra men hemma bäst.
Tack världens bästa mamma och pappa som tog hand om Molly under vår korta resa.

// Sandra

1 kommentar: