söndag 21 augusti 2011

Molly 6 mån






Vår stora tjej är hela 6 månader.
I ett halvt år har vi haft dig hos oss och vi älskar dig så mycket!

I lördags var 6-månaders dagen och den började med en tur för att hämta upp syrran.
Vi hade nämligen bestämt att vi skulle till den stora metropolen V strö. Syrran hade hittat någon liten småmysig affär som sålde heminredning och där var både vintage och nytt. Vi hann köra fel tre gånger innan vi styrde in på grusvägen till affären. Väl framme så lastade vi ut barnvagnen, molly och allt annat vi behövde innan vi låste bilen och gick in i affären. Vi gick där länge och väl och besökte alla smårum och fiket och sen tillbaka igen för att syrran skulle handla en handduk.
(alla som känner till syrrans velighet vet att detta moment kan ta sin lilla tid)
Till slut var vi färdiga och på väg ut och gick till parkeringen.
Herregud!! det där ser konstigt ut!
Vi hade lyckats att låsa bilen men glömt stänga bagageluckan som nu stod rakt upp!
Eftersom vi stod som första bilen på parkeringen så hade ju en och annan sett rakt in i bilen.
Tur att folk i Västra Strö inte är så stöldbenägna med tanke på Henriks alla saker som ligger där och skräpar. Nästan synd att inget försvann ;)

Vi körde vidare och hamnade på trollenäs slottscafé.
Trevligt ställe med lite speciell personal.
Vi stod länge och valde och bestämde oss för de stora fina räkmackorna.
-Vi tar 2 räkmackor
- de går inte att köpa, de är förbeställda.
Varför ha hela disken full med räkmackor och en stor skylt med "räkmacka 75 kr" om man inte kan köpa några räkmackor??!! Efter mycket om och men fick vi beställt paj. Jag laxpaj och syrran veggopaj. Syrran berättade även en liten historia för mig och tjejen på fiket om varför hon inte ville ha laxpaj. Hon och Mange hade varit ute och ätit och då hade deras pajer förväxlat och då hade hon blivit helt koko och inte fått ihop smaken med det hon hade beställt vilket nu resulterade i att lax ville hon inte ha i sin paj. En kvart (!) senare fick vi våra pajer. De skulle micras och en sallad skulle göras.
Vi tog våra pajer och gick ut och satte oss för att äta. Då upptäckte vi att vi hade fått samma paj. Hur svårt kan det vara???? Syrran gick in med pajerna och frågade
-vilken paj är laxpajen så att det inte blir några fel med smakerna??
-oj oj oj jag har gett er samma paj.
Eftersom vi inte ville vänta ytterligare en kvart-tjugo minuter så tog jag veggopajen och så fick vi gratis kaffe. Det roliga var att salladen bestod endast av ruccola, 1 bit gurka och 2 bitar tomat. Så vad var det som tog sån fruktansvärd tid?? och dessutom blev det fel...
jaja, pajen var som tur var väldigt god och vi fick gratis kaffe och kaka.

Vi körde och lämnade syrran och sen styrde vi hemåt och till kvällen mötte vi upp svederuds och cina + daniel. Vi skulle ut och äta på statsparkens nya restaurang. Vi hann sätta Molly i en barnstol men 2 minuter senare så skrek hon så tårarna sprutade. Har aldrig hänt innan. Stackars barn... fick ut och gå med vagnen tills hon somnade och sen sov hon igenom hela huvudrätten. nice..
Vi gick igenom vattenläcka, husbygge, jämtlandssemester och mycket mera..
En mycket trevlig dag och kväll!

Molly tackar oxå Moster för sina finfina kläder på sin månadsdag..

// Sandra




1 kommentar:

  1. Grattis Molly. Vad du är duktig på att äta nu!
    Kram Cattis :)

    SvaraRadera