tisdag 22 juni 2010

Weekend bland bikers

Helgen var då äntligen kommen då det skulle åkas till England för motoGP. Fredag morgon bar det av för färd till UK där Mattias skulle mötas på flygplatsen. Två förväntansfulla gossar stegar raskt iväg till parkeringen för att hämta ut Rolls Roycen


Framför vår lyxkryssare. Imponerande standard och fartresurser hade den. . . . . inte. Ratten satt för övrigt på fel sida i bilen.




Paus på engelska landsbygden i riktigt Midsomer-stil. Vår fika med kycklingmacka fick oväntat besök av en höna . . . .

Boende var bokat på Bed & Breakfast ett par mil från banan Silverstone. Klassiskt engelskt får man väl säga om standarden.

Till kvällen smög vi in på lokala puben för att se fotbollsmatchen England-Algeriet. Stämningen var där på topp innan matchen. Efteråt var det uppgivna miner och bedrövelse som lade sig över byn . . . 0-0 mot Algeriet är inget att skriva hem om.

Glatt innan match. Segern togs ut i förskott.

Dagen var kommen för race. Värden Tony drog skrönor från andra världskriget hela frukosten så vi inte fick en syl i vädret, och det behövdes inte heller eftersom vi hade fullt upp med att äta den kolestorol-chock till frukost som Tony lassat upp. Bönor, ägg bacon, korvar var bara delar av det som serverades till rostmackorna . . . .
Trycket i trafiken var stort för denna happening. Tjockt men flöt på ganska väl.




Nån hade en egen motorcykel driven av en skruvdragare. Stiligt.


Dags för race.

I favoriten Rossis frånvaro var det Dani Pedrosa som var största utmanaren till Jorge Lorenzo. Han startade bra men kunde inte hålla ut hela loppet, en vådlig vurpa på tidskvalet hade gjort honom mörbultad så det blev ingen riktig utmanare till Jorge.


Redig vurpa var ordet . . . . . .




Köerna efteråt från parkeringarna var mycket mycket längre än detta, och då var det ända flera timmar efter race. Vi hittade en liten skogsväg som gick att smita ut på för att slippa köer, men det tog väldigt lång tid det också..

Måndagen ägnades åt att trött, lycklig och med vissa motorljud ekande i öronen resa hem igen . . . :-)

/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar